UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск втратив майже $17 млрд за день після витоку інформації про намір скоротити штат Tesla на 10%

Це вже не перший випадок, коли американський бізнесмен втрачає шалені статки за короткий проміжок часу.

Відомий бізнесмен та винахідник Ілон Маск втратив $16,9 мільярдів за один день. Причиною цього став електронний лист, в якому він висловив намір скоротити 10% робочого штату своєї компанії Tesla, оприлюднений американськими ЗМІ напередодні. 

Як повідомляє Forbes, лише за добу після того, як розпорядження Маска про скорочення в Tesla стало доступним широкому загалу, акції компанії впали на 9,2%. Що стосується самого бізнесмена, то з урахуванням втрати майже $17 мільярдів, він все одно залишається найбагатшою людиною світу, маючи статки у $216,8 мільярди

Нагадаємо, що у своєму листі до топ-менеджерів Tesla засновник компанії заявив, що має «дуже погане передчуття» стосовно стану економіки найближчим часом. Саме тому він вирішив скоротити значну частину штату, посилаючись на «припинення найму працівників у всьому світі». 

Як зазначають у Forbes, інвестори, які працюють з Маском, не можуть бути задоволені його висловлюваннями у ЗМІ та поведінкою у соцмережах, проте на попит автомобілів Tesla це поки що не впливає.

Читайте також: 20 тисяч доларів за місце в черзі — Tesla відкрила попереднє замовлення на свої електровантажівки

Раніше повідомлялося, що Tesla втратила $126 млрд після новини про те, що Ілон Маск купує Twitter. Цікаво, що через декілька тижнів мільярдер призупинив угоду щодо покупки популярного сервісу.