UA / RU
Підтримати ZN.ua

Групу Метінвест відзначили за ветеранську програму на престижній міжнародній премії

Програма компанії з реінтеграції ветеранів війни потрапила до десятки фіналістів Reuters: Sustainability Awards 2024.

У Лондоні пройшла церемонія нагородження фіналістів і переможців провідної світової нагороди, якою відзначають лідерство в сфері сталого розвитку бізнесів Reuters: Sustainability Awards 2024. Група Метінвест увійшла до першої вісімки фіналістів у номінації “Розмаїття, рівність та інклюзія”, у  межах якої, зокрема, відзначено проєкт “Шлях героя: екосистема інтеграції ветеранів Метінвесту”, повідомляється на сайті компанії.

Читайте також: СЕО Метінвест: Європейці повинні усвідомити, що металопродукція з РФ вбиває їхніх виробників

Ініціатива Метінвесту — єдиний проєкт серед усіх програм фіналістів, сфокусований на підтримці ветеранів війни. 

Як зазначає директорка зі сталого розвитку й взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук, для компанії потрапляння до списку фіналістів такої всесвітньо визнаної нагороди — це, в першу чергу, оцінка роботи, яка щодня виконується на підприємствах Групи.

“Реінтеграція колишніх військових — це водночас і виклик, і можливість для компанії. Це наше майбутнє і шлях для кожного великого українського бізнесу”, - сказала вона, додавши, що Метінвест готовий бути провідником цього напрямку в Україні, адже кожен шостий співробітник компанії наразі перебуває в лавах Збройних сил. 

За словами Петрук, Група Метінвест готова прийняти всіх ветеранів, які повернуться з війни, а також активно розвивати програму їхньої підтримки.

Проєкт “Шлях героя: екосистема інтеграції ветеранів Метінвесту” —  це комплексна програма з низкою напрямів, які компанія реалізує для реінтеграції колишніх військових під час їх повернення на роботу. Повідомляється, що загалом у Метінвесті стали до роботи вже понад тисяча ветеранів, а вісім тисяч співробітників продовжують служити в Збройних силах, захищаючи Україну від РФ.

Читайте також: Метінвест Політехніка почав третій навчальний рік: вступили ветерани та захисники «Азовсталі»

Reuters: Sustainability Awards — провідна світова нагорода, що відзначає лідерство всесвітньо відомих брендів і бізнесів у сфері сталого розвитку.  Для Групи Метінвест це перша в історії номінація на Reuters: Sustainability Awards.

Метінвест Ріната Ахметова також переміг у спеціальній номінації “Найкраща програма з адаптації ветеранів”. Компанія зосереджується на двох основних напрямах — соціальній адаптації (психологічній і медичній допомозі), та професійній адаптації ветеранів (навчання й перекваліфікація).