UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гроші для держбюджету: в «Укрнафті» пообіцяли здивувати перерахованими дивідендами

За словами гендиректора компанії, перерахують «вдвічі більше, ніж сумарно за десять років».

Україна отримає від «Укрнафти» в 2024 році вдвічі більше дивідендів, ніж за десять попередніх років разом, пообіцяв гендиректор компанії Сергій Корецький. Перший транш у розмірі 3,9 млрд грн, який Кабмін вимагав сплатити за два дні, уже перерахували до державного бюджету.

"Це перша частина. Всього буде сплачено більш як  8 млрд грн відповідно до графіка. Це вдвічі більше, ніж сумарно за десять попередніх років", – написав Корецький у Facebook.

Нагадаємо, днями Кабмін ухвалив рішення, яким наклав зобов’язання на п'ять держкомпаній терміново (за два дні) сплатити половину дивідендів за 2023 рік. Це рішення стосується: АТ "НАК "Нафтогаз України", АТ "Українська залізниця", АТ "Українська оборонна промисловість", ПрАт "Укргідроенерго", АТ "Українські енергетичні машини", ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС".

На початку лютого Кабінет міністрів встановив для Укрнафти норматив дивідендів на рівні 30% за умови, що 50% прибутку спрямують на капітальні інвестиції, затверджені урядом у фінплані компанії на 2024 рік.