UA / RU
Підтримати ZN.ua

Греція змінила умови в'їзду для українських туристів

Греція входить до п'ятірки напрямків, що найбільше продаються для українських туристів.

Управління цивільної авіації Греції (HCAA) оголосило про зміну правил в'їзду до Греції для іноземних громадян. Про це йдеться у повідомленні, яке є у розпорядженні редакції.

Згідно з новими правилами, усім туристам, які прибувають на територію держави, необхідно надати негативні результати ПЛР-тесту або експрес-тесту на антиген. Тести необхідно мати незалежно від статусу вакцинації.

Читайте також: Туреччина повернула обов'язкові ПЛР-тести для туристів з України — ЗМІ

ПЛР-тести мають бути зроблені за 72 години до в'їзду на територію Греції, а експрес-тести - за добу до поїздки. Зміни поширюються на усіх іноземних громадян старше 5 років.

Результати аналізів на COVID-19 приймаються однією з наступних мов: англійська, грецька, французька, німецька, італійська, іспанська або російська.

Читайте також: Греція введе привілеї для вакцинованих громадян

Мандрівникам також потрібно заповнити обов'язкову форму Passenger Locator Form (PLF, форма, яка використовується деякими країнами для отримання інформації про пасажирів, що прибувають, - ред.) в будь-який час до вильоту заброньованого рейсу.

Туристам, які прибули до Греції, незалежно від статусу вакцинації або одужання після перенесеного COVID-19, може бути запропоновано пройти вибіркове обстеження здоров'я на основі системи EVA.

У разі виявленого позитивного результату тесту, пасажиру необхідно самоізолюватись у заброньованому номері готелю, або у спеціальному тимчасовому закладі на 5 днів.

Читайте також: Кіпр запроваджує нові правила в'їзду для туристів

Період ізоляції відраховується з наступного дня після отримання позитивного результату.

Обов'язковий карантин може закінчитися через 5 днів, якщо у мандрівника немає симптомів або симптоми захворювання стихли - відсутність лихоманки протягом останніх 24 годин без прийому жарознижувальних засобів.

У разі збереження лихоманки, самоізоляція продовжується до її зникнення. Протягом 5 днів після закінчення самоізоляції мандрівникам потрібно носити респіратори з високим ступенем фільтрації (FFP2 або N95) або подвійну маску (хірургічну та тканинну).

Читайте також: Чорногорія кардинально змінила правила в’їзду в країну

Усі необхідні документи, які пасажири повинні мати з собою, перевіряються співробітниками авіакомпаній. Згідно з інформацією HCAA, персонал авіакомпаній зобов'язаний упевнитись в наявності пакету документів у пасажирів.

Змінені правила в'їзду набули чинності з 10 січня.

Читайте також: Куба з 7 листопада скасовує карантин і ПЛР-тести для туристів

Як прокоментувала ZN.UA менеджер туристичної агенції Bronix Вікторія Дейна, Греція завжди була популярна серед українських туристів і входить до п'ятірки напрямків, що найбільше продаються. Зазвичай формування готових турпакетів із вильотом з України відбувається до травня.