UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грант малому бізнесу: як працює програма "Власна справа"

Цього року у бюджеті передбачили на програму 1,8 млрд грн.

У ході 12-го етапу програми "Власна справа" мікрогранти отримали 311 українців на загальну суму 73,4 млн. грн. Водночас з моменту запуску програми держава інвестувала у розвиток малого бізнесу 1,4 млрд. грн. А 2023 року переможцями програми стали майже 3,5 тис. громадян, які отримають 800 млн грн, повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

За підсумками 12-го етапу найбільше одержувачів зафіксовано у Львівській, Рівненській, Івано-Франківській областях та місті Києві. Сфери бізнесу, у яких найчастіше працюють переможці: транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність; переробна промисловість; інформація та телекомунікації; охорона здоров'я та надання соціальної допомоги.

У рамках "Власної справи" виділяють гранти від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов'язковою умовою є створення 1-2 робочих місць, залежно від суми гранту.

Цього року на програму в бюджеті передбачено 1,8 млрд. грн., що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів.

Читайте також: Підприємці з Києва та трьох областей можуть отримати гранти до 2700 євро

Раніше повідомлялося, що міжнародний благодійний фонд «Карітас України» оголосив грантовий конкурс на посилення можливості місцевих громад надавати соціальні послуги людям з інвалідністю та іншим уразливим верствам населення. Гранти реалізовуватимуться з 21 серпня по 15 жовтня 2023 року на території Одеської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.