UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гральна індустрія США обіцяє заробити більше бюджету України

Експерти прогнозують, що індустрія принесе 44 мільярди доларів

American Gaming Association оприлюднила цифри доходу грального бізнесу США за другий квартал 2021 року. Індустрія закінчила звітний період з прибутком в 13,6 мільярдів доларів. А за рік очікувана сума прибутку повинна скласти 44 мільярди. Про це повідомляє НВ.

Незважаючи на всі проблеми, пов'язані з COVID-19, гральна індустрія в США почала дуже швидко повертатися на допандемічні позначки.

Днями в American Gaming Association заявили, що в другому кварталі 2021-го дохід всіх організаторів азартних ігор в країні склав $13,6 млрд. Це новий рекорд в сфері азартних ігор.

Попередній рекорд був встановлений в третьому кварталі 2019 року — тоді дохід від гемблінга в штатах склав $11,1 млрд.

У тому ж 2019 м річний дохід від азартних ігор в США склав рекордні $43,6 млрд. Експерти прогнозують, що в 2021-му цей показник складе понад $44 млрд. Для порівняння, дохідна частина бюджету України зараз становить приблизно $40,5 млрд.

За останні три місяці в США найбільше на азартних іграх заробив штат Невада — $3,46 млрд, що на 17% більше, ніж в 2019 році. На другому місці штат Пенсільванія ($1,21 млрд і приріст 44,6%), а на третьому — Нью-Джерсі ($1,11 млрд і приріст 35,5%).

Не так сильно зросла виручка від наземних казино, але утримати індустрію допомогли ставки на спорт онлайн і цифрові платформи з азартними іграми, включаючи онлайн-покер, слоти і т. д.

За даними Fitch Ratings, повне відновлення грального бізнесу в Лас-Вегасі має відбутися в 2023-му.

Раніше Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2713-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей». Документ підтримали 252 народних депутатів.

«Ухвалення проекту Закону дозволить вивести з тіні ринок азартних ігор, сприятиме встановленню справедливого і прозорого оподаткування організаторів цих ігор, поліпшенню інвестиційного клімату в країні та підвищення рівня України в світових рейтингах з ведення бізнесу», — йдеться в пояснювальній записці.