UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держаудит виявив фінансові втрати в Аграрному фонді на 2 млрд грн – Марлін

Через порушення Фонд втратив активи.

Державна аудиторська служба за період з 1 липня 2018 по січень 2020 року виявила в Аграрному фонді фінансових порушень на суму 2,17 млрд грн. Про це повідомляє проект Марлін з посиланням на дані аудиту гасу.

Відзначається, що порушення призвели до втрати активів на 2,153 млрд грн.

Повідомляється, що Аграрний фонд втратив активи, які були розміщені у 2014 році на депозитних рахунках в Брокбізнесбанк, який зараз ліквідовано.

У звіті говориться про втрати Фонду від зберігання речових доказів у кримінальному провадженні на суму понад 5,1 млн грн. У 2012 році правоохоронні органи зобов'язали Фонд зберігати цукор-пісок, власником якого є держава.

Крім цього, Аграрний фонд не відсудив борг у приватної компанії Продзернопром на суму 1,9 млн грн.

Аудитори також зафіксували зайві витрати компанії при оплаті праці працівників на 342 000 грн.

Читайте також: Госаудит "Укрзалізниці" виявив порушень на 60 мільярдів гривень

Як писало ZN.UA, таке враження, що продукти харчування дорожчають не по днях, а по годинах. Але це тільки в казці все добре закінчується. А в житті, не дивлячись на те, що «двоє зі скриньки» - Мінекономіки і Мінагрополітики - браво сурмлять, мовляв, ціни ось-ось стабілізуються і почнуть знижуватися, цінники в магазинах після чергового офіційної заяви чомусь знову ростуть. Причому як на дріжджах. Що відбувається з «житницею Європи»?

Детальніше читайте в статті Лариси Гук і Сергія Следзь, редактора відділу економіки ZN.UA - "Аграрна Україна з її урожаєм в 100 млн тонн перетворюється в імпортера і споживача дорогого продовольства".