UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хорошковський обіцяє захистити бізнес від «корупційного податку»

Голова Мінфіну відзначає складність податкового законодавства та фактичну незахищеність бізнесу від корупційного свавілля держструктур.

Міністр фінансів Валерій Хорошковський обіцяє захистити бізнес від «корупційного податку» і спростити податкову систему, зокрема, її адміністрування.

«Основна проблема податкового законодавства - складність його виконання: значна кількість податків, складність їх адміністрування. І методологія повинна мінятися...Сьогодні є ідеї та пропозиції (щодо внесення змін, - ред.), які поки не оформлено. Але те, що нам потрібно спрощувати податкову систему, - це очевидно», - заявив він в інтерв'ю газеті
«Коммерсантъ-Украина».

Серед основних претензій до адміністрування податків В.Хорошковський назвав такі аспекти як складність податкового законодавства та фактична незахищеність бізнесу від корупційного свавілля держструктур:

«По-перше, - складне законодавство. По-друге, те, що, на жаль, бізнес безправний, в тому числі і при розгляді податкових справ у судах. По-третє, велика частина бізнесу готова і хоче платити легальні податки, але не витримує "корупційного податку", а, простіше кажучи, рекету держструктур і вимушена йти в тінь, стаючи, таким чином, "живою мішенню" для правоохоронних структур».

«Чи можна це лікувати? Можна, і чим швидше, тим краще, бо саме тут я бачу в еличезну приховану енергію, яка здатна забезпечити швидке і якісне перетворення країни», - заявив В.Х орошковський.

При цьому міністр фінансів відзначив, що з боку податкової служби «є розуміння».

Нагадаємо, що за даними опитування підприємців, проведеного ДПСУ, найчастіше бізнесмени скаржаться не стільки на високі податки, скільки на складність і заплутаність звітності, яку вони повинні подавати до ДПС. !
zn

Читайте також:

Бізнес позбавлять необхідності щороку купувати електронні ключі

Бродський: Колесніков хоче звільнити 90% податківців

ДПСУ потирає руки: зі "спрощенців" у 2012 році планують зібрати в 2 рази більше податків

Бізнесу більше заважає складна звітність, ніж високі податки, - опитування ДПСУ