UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головування Польщі в Євросоюзі: український та польський бізнес планують прискорити вступ України до ЄС

Українська ФРУ та польський ZPP створюють спільний майданчик для підтримки переговорів про вступ України до ЄС.

Український та польський бізнес об'єднали зусилля з метою успішної інтеграції України до Євросоюзу. Так, Федерація роботодавців України (ФРУ) та Союз підприємців та роботодавців Польщі (ZPP) пропонують спільний майданчик для підтримки переговорів про вступ України до ЄС. З такою ініціативою бізнес звернувся до урядів України та Польщі, йдеться в повідомленні ФРУ.

"ФРУ та ZPP звернулися до  урядів України  та Польщі з  пропозиціями використати досвід  і напрацювання двох організацій для формування бачення і пропозицій щодо подальшої інтеграції України до ЄС, зокрема  в частині подальшої  лібералізації торгівлі", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що скоро в України буде більше можливостей для прискорення процесів інтеграції в ЄС, адже незабаром головування Польщі в ЄС - в першій половині 2025 року. Це може прискорити початок переговорів про вступ України до ЄС, а також узгодити низку питань торговельно-економічного співробітництва між країнами. 

Для посилення співпраці під час конференції «Europe-Poland-Ukraine: Cooperate Together» 12 вересня у Києві Генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов та Віце-президент Союзу підприємців та роботодавців Польщі (ZPP ) Марцін Новацкі (Marcin Nowacki) підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначив пріоритети співпраці між двома національними об’єднаннями роботодавців.

Читайте також: У Польщі затримали колишнього євродепутата

"Підписання меморандуму зміцнює наше прагнення до кооперації та взаємної підтримки з метою досягнення найкращих результатів для всіх сторін", – зазначив Генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

ФРУ  спільно із  ZPP планують провести  низку консультацій із соціальними партнерами – роботодавцями і профспілками  у Польщі, Україні та у Брюсселі для напрацювання до кінця 2024 року Білої книги, яка б визначила  та спільні інтереси польського та українського бізнесу.