UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник головного скарбника Газпрому наклав на себе руки

Підрозділ "Газпрому", який очолював покійний, виконує функції скарбниці всієї монополії.

У Ленінградській області, в елітному селищі, знайдено тіло заступника генерального директора Єдиного розрахункового центру Газпрому з питань корпоративної безпеки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що це сталося ще 25 лютого.

Співробітники знайшли загиблого в петлі в гаражі-прибудові, поруч лежала записка.

У самогубці упізнали 61-річного Олександра Тюлякова, заступника генерального директора Єдиного розрахункового центру Газпрому з корпоративної безпеки. Цей підрозділ виконує функції казначейства всієї монополії.

Відомо також, що місяцем раніше у тому самому селищі було знайдено тіло іншого топ-менеджера, з того ж підрозділу з орбіти Газпрому – "Газпром Трансгазу".

Як відомо, міжнародне співтовариство неодноразово попереджало Росію, що озброєна агресія проти України поставить крапку на проекті "Північний потік-2".

Зокрема, у січні 2022 року офіційний представник Держдепартаменту Нед   Прайс в ефірі радіостанції National Public Radio заявив: "Я хочу донести гранично чітко: якщо Росія тим чи іншим шляхом вторгнеться в Україну, реалізація "Північного потоку-2" не зрушить з місця. Ми хочемо, щоб це було гранично зрозуміло".

А буквально напередодні збройного вторгнення Росії в Україну, 23 лютого, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що формулювання про "зупинення сертифікації "Північного потоку-2"", рішення про яке прийняла Німеччина з урахуванням напруги на кордонах України, що наростала на той момент, не означає, що після вичерпання конфлікту сертифікацію буде відновлено.