UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова податкового комітету ВР цікавиться, чи сплатив Порошенко податки після продажу телеканалів

Гетманцев натякнув на офшорні скандали, пов'язані з ім'ям п'ятого Президента України.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що угода з продажу двох телевізійних каналів колишнім президентом України Петром Порошенком має бути перевірена на предмет фіктивності й сплати податків. Про це Гетманцев написав у своєму Facebook.

"Сподіваюсь, що з угоди не забули сплатити податки, як минулого разу, а сама угода не є фіктивною", - написав Гетманцев, додавши, що це питання "компетентних органів".

Читайте також: Порошенко контролював 6 офшорів, ще 11 пов'язані з його бізнес-імперією – OCCRP

Нагадаємо, 18 лютого п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко повідомив, що є власником телеканалу "Прямий".

Раніше власником "Прямого" був ексголова Київської міської державної адміністрації регіонал Володимир Макеєнко.

Колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко заявляв, що "Прямий" переоформили на офшор, який "засвітився" у Panama Papers.

8 листопада Петро Порошенко, рятуючись від закону про олігархів, продав права на два свої телеканали - “Прямий” та “5 канал”. П'ятий президент України ініціював передачу корпоративних прав новому медіахолдингу "Вільні медіа", створеному з ініціативи журналістів його телеканалів.