UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільник МВС анонсував переведення купівлі-продажу автомобілів в "Дію"

Зареєструвати авто у салоні можна буде вже у червні.

У червні поточного року зареєструвати авто можна буде безпосередньо в салоні, у серпні номери можна буде купити онлайн, а у вересні весь процес купівлі-продажу авто переводиться у цифровий формат. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ексклюзивному інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Вже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант - в "Дію". Потрібні тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Усуваємо обов'язкову технічну експертизу - людям не потрібно стояти в чергах, давати можливі хабарі – технічна експертиза залишиться лише за першої реєстрації автомобіля та за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто", - розповів він.

Він також повідомив, що реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже у червні.

"Людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт та номерний знак. Тобто, до сервісного центру громадянину не потрібно буде приїжджати", - зазначив він.

За його словами, також буде скасовано транзитні номери, яких видавалося на рік приблизно півтора мільйона.

"У серпні плануємо запровадити онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є, забронювати онлайн на 10 діб та придбати у зручний час", - розповів голова МВС.

Читайте також: Продажі нових авто в Україні в квітні злетіли у чотири рази – "Укравтопром"

Раніше повідомлялося, що найбільшим попитом в Україні, як і раніше, користуються доступні автомобілі з вартістю $1-2 тисячі. За підсумками березня таких було 32,8% загальної кількості розмитнених.