UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МінАПК назвав ціну гектара після відкриття ринку землі

Ринок землі в Україні запрацює вже 1 липня

Ринок землі в Україні запрацює вже 1 липня, і після цього один гектар сільськогосподарського призначення буде коштувати близько 2 тисяч доларів.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" заявив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко.

При цьому, за його словами, передумов до великого ажіотажу на продаж землі Лещенко зараз не бачить.

"На моє глибоке переконання, десь в районі 2 тисяч доларів буде вартість гектара землі в Україні.... Сьогодні оренда землі в Україні не менше 150 доларів за гектар. І вона щороку зростає. Безумовно, цей пасивний дохід цікавий всім", - сказав він.

Читайте також: Міністр АПК повідомив, коли відбудеться референдум з приводу продажу іноземцям землі сельскохозпризначення

Раніше повідомлялося, що тільки за рахунок плати за оренду землі та справляння земельного податку місцеві бюджети можуть мати понад 300 млрд грн щорічно, що становить понад 50% усіх надходжень станом на 2019 рік. Однак можливо це лише при правильній організації процесу запуску ринку землі та контролі з боку відповідних органів центральної влади за збором податків у місцевих громад.

Як боротьба з "тінню" може стати основною причиною поспішної продажу земель читайте в матеріалі "Продаж земель в "хороші руки"?"