UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Фонду держмайна звинуватив депутата «Слуги народу» в тиску

Холодова дуже цікавить ситуація навколо приватизації готелю "Дніпро"

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов здійснює "протизаконний тиск" на Фонд державного майна.

Про це написав глава Фонду Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Холодов «сурмить на всі боки», що приватизація готелю "Дніпро" була незаконною, «тому що гроші за нього дали якісь не такі».

«Інформую: перевірка походження грошей, за які купили готель, ні в якому разі не є справою Фонду держмайна, поки існує фінмоніторинг і правоохоронні органи", - написав Сенниченко.

За його словами, Фонд направив десятки листів до компетентних органів, щоб всі операції були перевірені.

"Так чи інакше, завданням Фонду є захистити інтерес держави... І точно так само сумлінно він буде стежити за тим, щоб інвестиційні обов'язки по готелю були виконані... І саме це заважає нам робити нардеп Холодов", - додав Сенниченко.

Нагадаємо, під час онлайн-аукціону 15 липня Фонд державного майна продав столичний готель “Дніпро” за 1,1 млрд грн. Згідно з даними "ProZorro.Продажі", переможцем у 16:52 у третьому раунді торгів стало ТОВ "Смартленд".

Компанія, була зареєстрована під №23 з пропозицією 1 млрд 111 млн 111 тис. 222, 22 грн. Стартова ціна київського готелю складала 80,9 млн грн.

29 липня ФДМ затвердив протокол щодо результатів електронного аукціону з продажу готелю. У Національній Електронній Біржі зазначили, що покупець пройшов повну перевірку і відповідає всім вимогам.

Відзначимо, що Холодова включили до виборчого списку "Слуги народу" під №22. У ЗМІ кілька разів з'являлися розслідування щодо нього, і стосувалися вони не тільки бізнесу, але й сімейних зв'язків Холодова з Віктором Медведчуком.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Холодов є бенефіціаром заводу "Ефкон-вікна", який пропонує алюмінієві профілі та інші будівельні конструкції з металу. Джерела "Схем" називали Холодова "тіньовим бізнесменом", який заробляє на роздрібній торгівлі сигаретами в столичних кіосках.

Дружина Холодова Катерина Шаховська - дизайнер одягу і кума дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко. У соцмережах Марченко називає дітей Холодова і Шаховської своїми хрещениками. На фотографіях, які Марченко опублікувала на своїй сторінці в Instagram, можна побачити Холодова разом з Медведчуком.

В австрійському реєстрі нерухомості дружина Холодова вказана власницею особняка у Відні площею 360 квадратних метрів та земельної ділянки площею 20 соток. Вони були придбані в 2013 році за 6 мільйонів євро.

Будинок знаходиться на вулиці Лайнцер в фешенебельному районі Гітцінг. У п'яти хвилинах ходьби нерухомості дружини Холодова розташовується будинок, в якому останні п'ять років проживає олігарх Дмитро Фірташ, слідство стосовно якого веде ФБР і домагається його екстрадиції в США.