UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гетманцев розповів, що ВР планує ліквідацію Регулятора азартних ігор, але не в повному обсязі

Замість регулятора залишиться агенція. 

Верховна Рада запланувала розглянути ліквідацію Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) найближчими тижнями. Про це в інтерв'ю розповів голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев для ЕП. 

"На моє особисте переконання, відбувається блокування з боку створеної нами ж комісії. Цю систему мали запустити ще влітку 2022 року. У них є багато пояснень, чому цього не сталося. Вони кажуть, що Мінфін не видавав грошей, Мінфін каже, що гроші видавав тощо", - зазначив депутат. 

На його думку, якщо менеджмент КРАІЛ не може впоратися з викликами, то йому необхідно написати заяву про звільнення. При цьому в парламенті вже готовий до другого читання законопроєкт про ліквідацію комісії.

"Я думаю, що ми найближчими тижнями (законопроєкт - ред.) його рекомендуємо до зали. Буде просто агенція, де буде мінімум бюрократії і не буде жодних можливостей не запустити систему онлайн-моніторингу", - додав він. 

Читайте також: Санкції проти російського казино Pin-UP: Кабмін сьогодні планує затвердити подання на РНБО

В своєму інтерв'ю він також розповів про те, що дуже скоро в Україні почне діяти закон щодо підвищення податків. Крім того, Гетманцев припустив підвищення ПДВ.