UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гетманцев роздратував українців підрахунками МЕРТ щодо зростання ВВП України

Депутату нагадали про блокування кордонів польськими перевізниками.  

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) оцінює зростання економіки за десять місяців поточного року на рівні 5,5%, в тому числі у жовтні – 10,5%. Про це повідомив глава податкового парламентського комітету Данило Гетманцев на своїй сторінці в Телеграм.

«У жовтні відновлення ВВП дещо прискорилось. Драйвери зростання – сільське господарство (кращий за очікуваний врожай), оборонна сфера (ВПК), послуги у широкому розумінні. Нагадаю, останній прогноз Уряду щодо зростання ВВП за підсумками поточного року передбачає +5% (НБУ – 4,9%)», - написав він.

Однак його читачі не оцінили дані щодо зростання економіки України: «Впасти на 30% і вирости на 5%. Прям магія чисел, і так 30 років», «Особливо цинічно звучить драйвер зростання сільського господарства…».

Крім того, читачі припустили, що за листопад зростання економіки буде «ще більшим», оскільки польські перевізники блокують кордон України: «Блокування кордону у листопаді, дасть теж «прекрасну» динаміку».

Читайте також: В Україні такий рівень інфляції, який не перекрити друком грошей. Благо, є партнери – Устенко

Повідомлялось, що ситуація, що склалася сьогодні в Україні та світі, несприятлива для українських сільгоспвиробників, вони змушені припиняти діяльність: «Ми знали, що багато що піде не так. Але ми не очікували, що третина підприємств у галузі сільського, лісового та рибного господарства залишить ринок», - розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.