UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман пообіцяв восени підвищити пенсії

Пенсії українцям підвищать за умови схвалення Верховною Радою пенсійної реформи, яку готує уряд Гройсмана.

Кабінет міністрів України затвердив середньострокову план пріоритетних дій уряду до 2020 року і план на 2017 рік.

Представляючи план на засіданні уряду, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в соціальній сфері, ключовий елемент - пенсійна реформа. "Це дасть нам можливість вже в жовтні, я глибоко переконаний у цьому, підняти пенсії для українських громадян", - сказав він.

Говорячи про систему охорони здоров'я, глава уряду зазначив, що її мета - побудувати систему як первинної ланки охорони здоров'я, так і вторинної ланки охорони здоров'я і профілактики хвороб.

Гройсман зазначив, що згідно з планами уряду, кожна українська область отримає можливості для реалізації великого інфраструктурного проекту.

В плані уряду місце приділено питань приватизації. "Наше завдання сьогодні - публічний продаж, який дозволить залучити мільярди доларів в економіку країни", - сказав Гройсман.

Прем'єр також озвучив плани щодо земельної реформи"Те, що запропонує Уряд, буде величезним сюрпризом для псевдореформаторів і популістів. Ми запропонуємо абсолютно якісну модель обігу земель - увага! - не в інтересах великих холдингів, іноземних інвесторів, а в інтересах справжнього українського громадянина. Ці три критерії будуть присутні у тій реформі, яку ми запропонуємо. Це буде тільки в інтересах власників-українців - власників землі", - сказав він.

Завершуючи виступ, прем'єр висловив надію, що Верховна Рада підтримає представлений план дій. "Нам треба 226 голосів", - повідомив Гройсман.

Нинішній уряд було затверджено в Раді 14 квітня 2016 року. Тоді ж була затверджена програма уряду, що передбачає річний імунітет на відставку Кабміну. Перед голосуванням за призначення його прем'єр-міністром Володимир Гройсман заявив у парламенті: "Я покажу вам, що таке управління державою!"