UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гонтарева запропонувала кілька кандидатур на посаду керівника НБУ

Вибір за президентом країни.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева запропонувала президенту України Петру Порошенку кілька кандидатур на посаду глави НБУ. Про це вона заявила в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, вона не планувала працювати в Нацбанку все своє життя. Гонтарева вважає, що свою місію виконала.

"По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс і почала нову монетарну політику інфляційного таргетування. По-друге, ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків і посилили її стійкість на майбутнє. А також ми зробили повну трансформацію Національного банку в потужну модерну інституцію", - сказала вона.

На думку голови Нацбанку, наступний керівник повинен бути послідовним, деполітизованим і технократом. Це важливо для міжнародних партнерів.

"На цій позиції має працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала декілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за президентом", - підкреслила Гонтарева.

Нагадаємо, що Валерія Гонтарева підтвердила свій намір піти з посади керівника центробанку, і чекає приходу на її місце професіонала і технократа.

Також повідомлялося, що голова НБУ і член Ради НБУ Валерія Гонтарева, а також члени Ради Тимофій Милованов і Віктор Козюк не погодилися з загальним рішенням Ради з оцінки діяльності правління НБУ за минулий рік.

Про вплив НБУ на економіку читайте в статті Станіслава Аржевітіна "Монетарна влада окремо, соціально-економічне життя окремо" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".