UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова "Української біржі" подав у відставку

УБ вже визначилася з його наступником.

Глава "Української біржі" Олег Ткаченко подав у відставку. Як говориться в повідомленні на сайті фондової площадки, біржова рада УБ 24 травня затвердила відставку і прийняла рішення з 1 червня делегувати повноваження тимчасово виконуючого обов'язки голови правління УБ його першому заступнику Євгену Коміссарову.

"Я прожив з УБ значну частину свого життя, але настав час рухатися далі. Хочу побажати колективу, з яким ми разом вже 10 років, подальших успіхів у якнайшвидшій реалізації всього задуманого. Впевнений, що біржа залишиться одним із найактивніших драйверів розвитку фондового ринку України", - заявив Ткаченко в повідомленні про свій відхід.

"Українська біржа" заснована 15 травня 2008 року провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС. Торги вона початку в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента й строковий ринок. О. Ткаченко очолював біржу з моменту створення.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки України вввела санкції щодо "Московської біржі" і заборонила її роботу на території країни на три роки. Компанія раніше володіла великими частками в двох із трьох провідних українських фондових біржах ПФТС та "Українська біржа", а її програмне забезпечення виступало основою для українських майданчиків.