UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова НБУ допускає, що валютний ринок доведеться заспокоювати адміністративними заходами

Регулятор може застосувати адміністративні заходи регулювання валютного ринку в разі, якщо ситуація з курсом не стабілізується незабаром.

Національний банк України має необхідний запас міцності, щоб заспокоїти валютний ринок, у разі необхідності може застосувати адміністративні заходи його регулювання.

Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва під час брифінгу у п'ятницю, 8 серпня.

Вона також повідомила, що у цей день регулятор вийшов на міжбанк з котируваннями 12,45-12,6 грн/$. "Сьогодні вийшли на ринок з двосторонніми котируваннями, що відповідають ринку", - сказала Гонтарєва.

Як відомо, гривня на міжбанку у п'ятницю вранці, до виходу Нацбанку, продовжила послаблення: котирування досягали 12,5200-12,6600 грн/.

Читайте: Глава НБУ виключила девальвацію гривні до 15-20 грн/$

Історичний мінімум міжбанківського курсу гривні було оновлено 11 квітня: під час торгів окремі котирування досягали рівня 13,9000 грн/.

У Мінфіні України погіршили прогноз середнього курсу гривні в 2014 році до 10,5 грн/$ до 12 грн/$ через вплив тривалих військових дій на сході країни.

У Міжнародному валютному фонді вважають, що курс гривні на рівні 10-13 грн/$ відповідає фундаментальним показникам України в середньостроковій перспективі. !zn

Читайте також:

МВФ вирішить питання фінансування України 29 серпня

НБУ заборонив банкам працювати в підконтрольних бойовикам містах

Мінфін пропонує закріпити курс долара на рівні 12 грн/$