UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава "Нафтогазу" заробив понад 6 мільйонів гривень у 2015 році

Компанія опублікувала декларацію Андрія Коболєва.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримав у 2015 році 6 мільйонів 105 тисяч 967 гривень сукупного доходу.

Така сума фігурує в його декларації, опублікованій на офіційному сайті компанії.

Основну частина доходу Коболєв отримав до обрання на посаду голови правління держкомпанії. 5 мільйонів гривень він заробив, надаючи інвестиційно-банківські послуги на попередньому місці роботи в одній з інвестиційних компаній.

Безпосередньо на посаді голови правління "Нафтогазу", Коболєв, згідно з контрактом, отримав 1 мільйон 104 тисячі 504 гривні.

До загальної суму сукупних доходів Коболєва також входить 1463 гривні, отримані в якості відсотків за вкладами в українських державних банках.

Крім того, глава держкомпанії задекларував понад 1,1 мільйона гривень, зароблених членами сім'ї.

Коболєв задекларував орендований ним будинок в Київській області площею 287,6 квадратних метрів, гараж, автомобілі Porsche Cayenne і Mersedes-Benz GL550, а також катер Bombardier 2006 року випуску.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада прийняла останній безвізовий закон про електронне декларування доходів і майна чиновників. Законопроект №3755 про особливості надання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році з пропозиціями президента України Петра Порошенка підтримали 278 народних депутатів.

Згідно з цим законом, з 2016 року українські держслужбовці будуть заповнювати електронні декларації про доходи, майно та витрати.

Детальніше про електронне декларування читайте у статті Дмитра Котляра, Івана Преснякова та Софії Ковач "Чого вам ніколи не розповідали про електронне декларування чиновників" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".