UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Нацбанку Гонтарева за 2016 рік задекларувала 57 млн грн доходів

На депозитних рахунках Гонтаревої в "Укрексімбанку" зберігається $ 2,655 млн.

Сума заробітної плати голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої за 2016 рік до оподаткування і сплати військового збору склала 1,9 млн грн. Про це свідчать дані декларації, що опубліковані на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, із заробітної плати глави НБУ було утримано прибутковий податок у розмірі 359,610 тис грн і військовий збір у розмірі 29,864 тис грн. У минулому році Гонтарева також отримала третій транш від продажу своєї частини акцій компанії ICU Holdings Limited (ICU), платіж у 2016 році склав 52,572 млн грн. На кінець 2016 року сума коштів на депозитних рахунках Гонтаревої в "Укрексімбанку" становила $ 2,655 млн.

В 2016 році члени сім'ї Валерії Гонтаревої отримали у власність земельну ділянку площею 2500 кв. м, житловий будинок площею 316 кв. м, автомобіль марки Mercedes Benz 2008 року випуску та офісне приміщення площею 68,7 кв. м.

Читайте також: Гонтарєва розраховує отримати транш МВФ в кінці лютого або на початку березня

Нагадаємо, що Валерія Гонтарева підтвердила свій намір піти з посади керівника центробанку, і чекає приходу на її місце професіонала і технократа.

Також повідомлялося, що голова НБУ і член Ради НБУ Валерія Гонтарева, а також члени Ради Тимофій Милованов і Віктор Козюк не погодилися з загальним рішенням Ради з оцінки діяльності правління НБУ за минулий рік.

Про вплив НБУ на економіку читайте в статті Станіслава Аржевітіна "Монетарна влада окремо, соціально-економічне життя окремо" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".