UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГФС перевірила законність штрафу глави "Нафтогазу" на 8,3 млрд грн

Каболєва оштрафували законно – наполягає ГФС.

Перевірка Державної фіскальної службою (ГФС) свідчить, що Енергетична митниця, яка вирішила оштрафувати главу "Нафтогазу України" Андрія Коболєва на 8,3 млрд грн, діяла на підставі отриманої доказової бази.

Про це повідомив в. о. голови ГФС Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

"Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатися його результатів", - сказав Продан.

Він додав, що якщо законодавство зобов'язує митницю приймати відповідні рішення, він не бачить іншого механізму, як можна діяти інакше.

"Митниця виконує безпосередньо норми законодавства. Сьогодні виникло питання в документі або ж у правильності документа, що став підставою того, що цей обсяг газу був від "Газпрому" надано "Нафтогазу України", - сказав чиновник.

Нагадаємо, ГФС оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.

Штраф був виписаний через те, що "Нафтогаз" не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу в 2015 році, порушивши таким чином митні правила.