UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура виявила, що Фонд держмайна "розбазарює" санаторії

Фонд держмайна не забезпечив контроль над ефективним використанням і збереженням держмайна санаторіїв: зі 130 об'єктів кожен 7-й - зруйнований або відсутній, кожен 5-й - не використовується або використовується не за призначенням.

Під час перевірки Генпрокуратурою виявлено численні правопорушення при використанні держмайна санаторно-курортного і оздоровчого призначення.

Про це повідомив старший прокурор управління захисту інтересів держави Генпрокуратури Олександр Лахвацький, якого цитує прес-служба відомства.

За його словами, під час перевірок було встановлено неналежне ведення уповноваженими органами державного обліку цих об'єктів, земель, на яких вони розташовані та невжиття заходів щодо впорядкування земельно-кадастрової документації з цих питань.

"Так, Фондом держмайна не забезпечено контроль за ефективним використанням, збереженням зазначеного державного майна. Підтвердженням моїх слів є той факт, що зі 130 об'єктів, що перебувають у його управлінні, кожен сьомий - зруйнований або відсутній, кожен п'ятий - не використовується або використовується не за призначенням", - сказав він.

Окрім цього прокурор зазначив, що Фондом неналежним чином ведеться Єдиний реєстр об'єктів державної власності (оздоровчого призначення), не контролюються робота регіональних відділень, бездіяльність яких сприяє незаконним операціям з нерухомістю та протиправному використанню державного майна.

Всього під час перевірки, зазначив прокурор, розпочато 7 кримінальних проваджень стосовно посадових осіб органів ФДМУ, їхнім керівникам направлено 17 подань.

Також ще 11 кримінальних проваджень розпочато за фактами знищення і пошкодження державних оздоровчих об'єктів.

За словами Лахвацького, органи влади також не вживають заходів щодо впорядкування земельно-кадастрової документації на підпорядковані їм об'єкти оздоровчого призначення.

Як наслідок, на значну площу рекреаційних земель відсутні правовстановлюючі документи.

У цілому, зазначив прокурор, під час перевірок з питань правомірності використання рекреаційних земель внесено 65 подань, розпочато 23 кримінальні провадження щодо незаконного відчуження та самовільного заняття земель площею 78 га. !zn

Читайте також:

Генпрокурор розповів про схеми розкрадання прибережних кримських земель

Кримська влада хоче приватизувати державні санаторії

Проживання депутатів Ради в готелях подорожчало на 14 мільйонів

МОЗ після перевірок вирішив звільнити керівників семи санаторіїв