UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Газпром" заповнив газом обидві нитки "Турецького потоку"

Планується, що запуск "Турецького потоку" відбудеться до кінця 2019 року.

Російський монополіст "Газпром" заповнив газом обидві нитки морської ділянки газопроводу "Турецький потік" і завершує пусконалагоджувальні роботи. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"В даний час заповнені газом обидві нитки, починаючи від берегових об'єктів біля Анапи до приймального терміналу, розташованого біля населеного пункту Кыйыкей на узбережжі Туреччини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з графіком, запуск Турецького потоку" має відбутися до кінця 2019 року. У компанії відзначають, що вже завершують пусконалагоджувальні роботи перед введенням в експлуатацію. Зокрема, компресійна станція "Російська" і ділянку берегового примикання в Росії вже готові, завершуються роботи на приймальному терміналі в Туреччині.

Газопровід "Турецький потік" проходить по дну Чорного моря з Краснодарського краю РФ в європейську частину Туреччини. Трубопровід протяжністю близько 1100 кілометрів (з них 937 кілометрів - морський трубопровід) буде складатися з двох ниток (перша нитка призначена для поставок газу турецьким споживачам, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи) загальною потужністю 31,5 млрд кубічних метро газу в рік.

Як писав для DT.UA Ігор Маскалєвич, перешкодити реалізації планів "Газпрому" на півдні може хіба що економічна криза в Туреччині.

Нагадаємо, що 8 травня 2017 року в російському "Газпромі" повідомили про початок будівництва газопроводу "Турецький потік".

Детальніше про огинання газових потоків території України читайте у матеріалі Ігоря Маскалєвича "Скраплені перспективи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".