UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФРС підвищує процентні ставки "занадто швидко" - Трамп

Трамп вважає, що своїми діями ФРС загрожує економіці США.

Президент США Дональд Трамп виступив з критикою на адресу глави Федерального резерву Джерома Пауелла. В інтерв'ю The Wall Street Journal Трамп заявив: "щоразу, коли ми робимо щось важливе, він піднімає процентні ставки".

При цьому Трамп вважає Федеральний резерв головною загрозою своїй економічній політиці, так як "процентні ставки підвищуються занадто швидко".

Відповідаючи на запитання, чи не шкодує він, що призначив Пауелла на цей пост, Трамп сказав: "Ще рано говорити, але може бути". Трамп в той же час визнав, що "теоретично" центральний банк має бути незалежним.

Зазначимо, що президент США вже кілька разів критикував ФРС, яка, на його думку, занадто квапиться з підвищенням процентних ставок і навіть назвав її "божевільної" після третього за цей рік підвищення ставки.

Повідомлялося, що председатель ФРС США Джером Пауелл вважає, що курс на підвищення процентних ставок - це найкращий спосіб захистити американську економіку, а також контролювати інфляцію.

Як писав для DT.UA економіст Сергій Кораблін, підвищення процентної ставки американської ФРС може вдарити по українській економіці, скоротивши бізнесу і банкам доступ до іноземних інвестицій і кредитів.

Детальніше про ризики рішень ФРС читайте у статті Сергія Корабліна "Стара картина в новорічному інтер'єрі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".