UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ford слідом за Mercedes залишає Росію

Компанія зберегла за собою право повернутись після завершення війни.

Американська компанія Ford Motor слідом за німецьким автогігантом Mercedes-Benz залишає Росію. Про вихід з російського ринку у середу повідомили обидві компанії. 

Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російському спільному підприємству Sollers Ford за «номінальну» ціну, яку, втім не розголошує. При цьому в компанії додають, що зберегли за собою можливість викупити їх упродовж п’яти років у разі «зміни глобальної ситуації».

Як повідомлялось, Mercedes-Benz продала свій завод зі збирання легкових автомобілів у Підмосков'ї холдингу «Автодім». Вартість угоди, так само, не розголошується, проте джерела стверджують, що, ймовірно, продаж відбувався так само з можливістю повернення упродовж певного часу

Читайте також: Renault у Росії став знову "Москвич"

Раніше російський ринок вже залишили французька компанія Renault та японська Nissan.. Вони передали свої активи державі.

Дослідження свідчать, що навіть втративши величезні активи в Росії, компанії, що пішли з країни-агресора, в цивілізованому світі одразу продемонстрували ривок у показниках.