UA / RU
Підтримати ZN.ua

Forbes знову визнав Донецьк найкращим українським містом для ведення бізнесу

Столиця Донбасу продовжує облаштовувати благоустрій, а наявність у ній штаб-квартир найбільших роботодавців служить магнітом для талантів, пише Forbes.

Донецьк другий рік поспіль стає найпривабливішим для бізнесу містом в Україні. Про це йдеться у рейтингу Forbes.

"Рейтинг відображає привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку. Київ не увійшов у дослідження: - ми дивимося на регіони з точки зору інвестора зі столиці або іноземного інвестора", - пише видання.

Видання обрало міста (з населенням понад 200 тис. осіб) за сумарною кількістю балів, отриманих за п'ятьма групами показників, а саме - людський капітал, купівельна спроможність, інвестиційний клімат, економічна стійкість, інфраструктура і комфорт.

Другий рядок рейтингу посіла Одеса, третій - Львів. На четвертому місці опинився Дніпропетровськ, а замикає п'ятірку кращих для бізнесу міст - Харків.

У цілому містам є куди рости: за інтегральним показником лідер набрав тільки 85 балів зі 100 можливих, зазначає видання. "Столиця Донбасу продовжує облаштовувати благоустрій, а наявність у ній штаб-квартир низки найбільших роботодавців країни служить магнітом для талантів з інших регіонів, включаючи Київ", - пише видання.

Як наголошується, Донецьку ще є до чого прагнути у плані інфраструктури. "Місто відстає від інших великих міст за кількістю торговельних площ на душу населення. Недобре йдуть справи з відкритістю для інвесторів і загальним бізнес-кліматом, що робить Донецьк залежним всього від пари циклічних галузей і бізнес-груп", - йдеться в матеріалі.

Ще одне активно мінливе місто - Вінниця - піднялося в рейтингу на кілька сходинок. Місто - один із лідерів за темпами зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. У плані впровадження різних інновацій, у тому числі системи електронного управління, Вінниця може слугувати прикладом не лише для інших обласних центрів, а й для столиці.

"Щоправда, наявність Wi-Fi у трамваях не робить місто інфраструктурно привабливим. У Вінниці старий аеропорт, мало готелів і торгових площ", - пише видання. !zn

Читайте також:

Донецька область виявилася лідером за порушеннями у сфері держзакупівель

Донецька область зберегла лідерство щодо боргів із зарплати

Донецька область припинила платити агентству Fitch за непотрібний рейтинг