UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд соцстрахування попередив про затримку у фінансуванні лікарняних та декретних

Затримка становить 21 робочий день.  

Фонд соціального страхування заявляє, що виплачує лікарняні та декретні в повному обсязі, але на сьогоднішній день є затримки в термінах фінансування. Про це повідомляє прес-служба Фонду.

"Тривалість затримки коливається, адже залежить від суми щоденних надходжень до бюджету Фонду. На сьогодні затримка становить 21 робочий день або 1,8 млрд грн, а також не профінансовані заяви-розрахунки на суму 0,8 млрд грн, термін оплати яких становить 10 робочих днів відповідно до законодавства ", - йдеться в повідомленні.

Заборгованість зросла через зростання витрат.

"Однак сьогодні доходів Фонду не вистачає на покриття всіх прийнятих на фінансування допомог і виплат. Наявна заборгованість була накопичена Фондом в грудні через різке зростання витрат", - пояснили у Фонді.

Відзначається, що різке зростання витрат пов'язане з додатковим навантаженням, що Фонд отримав через пандемію - істотно зросли витрати по лікарняним, а також на Фонд було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам і т.п.

Також є затримка по подачі заяв на виплати.

"Разом з тим, численні затримки пов'язані не з різким зростанням витрат через пандемію, а викликані затримкою в подачі заяв-розрахунків", - додали у Фонді.

Читайте також: Міненерго розблокував виплати українським шахтарям

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини.