UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд гарантування вкладів хоче ліквідувати банки VAB та CityCommerce

Фонд гарантування вкладів обіцяє вкладникам цих банків повернення їх депозитів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національному банку України з пропозицією ліквідувати неплатоспроможні ВіЕйБі Банк (VAB Банк) та Міський комерційний банк (CityCommerce Banк), повідомляє офіційний сайт фонду.

Цей найменш витратний механізм видалення з ринку даних неплатоспроможних банків запропонований через завершенням терміну дії в них тимчасових адміністрацій.

Фонд також гарантує, що виплати вкладникам цих банків будуть відновлені не пізніше, ніж за сім днів після відкликання у них ліцензії на ведення банківської діяльності та початку процедури ліквідації.

Національний банк України вирішив ліквідувати ПАТ "Банк Камбіо". "У продовження розпочатої процедури виведення з ринку ПАТ "Банк Камбіо", 27 лютого 2015 Національним банком України прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації неплатоспроможного ПАТ "Банк Камбіо".

Нацбанк 5 лютого 2015 року прийняв рішення визнати неплатоспроможним банк "Надра". "Основна причина віднесення ПАТ" КБ "НАДРА" до категорії неплатоспроможних - недокапіталізація банку відповідно до вимог стрес-тестування та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України".