UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФК "Динамо Київ" проти Приватбанку: суд переніс розгляд своєї попередньої постанови

Розгляд справи перенесено на 2 вересня.

Окружний адмін суд Києва переніс на 2 вересня перегляд своєї попередньої постанови про визнання ФК "Динамо Київ" непов'язаним з Приватбанком. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адвоката Приватбанку Олега Лозовського.

"Судове засідання перенесли на 2 вересня у зв'язку з заявою ФК "Динамо Київ" про необхідність долучення до матеріалів справи рішення Великої палати у справі Суркісів", - пояснив адвокат.

За його словами, засідання тривало 15 хвилин.

Нагадаємо, що Велика палата Верховного суду частково задовольнила касаційну скаргу Національного банку України, Кабміну та Приватбанку скасувавши рішення судів нижчих інстанцій з позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з Приватбанком особами та визнання недійсними договорів обміну їх коштів в банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

Приватбанк 22 травня звернувся в Окружний адмінсуд Києва та Шостої апеляційний адмінсуд із заявами про перегляд за нововиявленими обставинами постанов суду у справах за позовами "А-Банку" і "ФК "Динамо Київ", які належать сім'ї Суркісів - згідно з цими постановами в 2018 році з Приватбанку стягнули 407 млн грн.

Як писало ZN.UA, є мільйон причин, чому Приватбанк не можна повертати колишнім власникам, але головне - це буде визнання повної неспроможності української держави і чинної влади. Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Великий куш у Верховному суді ".