UA / RU
Підтримати ZN.ua

Fitch поліпшило прогноз по падінню світового ВВП на 2020 рік

Економіка відновлюється, але зберігаються ризики, пов'язані з поширенням коронавірусу.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз падіння для світового ВВП на 2020 рік до 4,4% з 4,6%. На думку аналітиків, економічна активність після пандемії відновлюється швидше, ніж раніше очікувалося. Про це повідомляє Інтерфакс.

Експерти Fitch покращили прогноз для США на 2020 рік: ВВП країни, за їхніми оцінками, знизиться на 4,6%, а не на 5,6%, як очікувалося в червні. Прогноз зростання китайської економіки на цей рік ще в кінці липня був підвищений агентством до 2,7% з очікуваних у червні 1,2%.

У той же час, прогноз зниження ВВП єврозони на поточний рік був погіршений до 9% з 8%, Великобританії - до 11,5% з 9%, для emerging markets (без урахування Китаю) - до 5,7% з 4,7 %.

Погіршення прогнозу для emerging markets відображає, зокрема, зміна прогнозу падіння ВВП Індії в фінансовому році, що завершується в березні 2021 року, до 10,5% з очікуваних раніше 5%.

Однак прогнози можуть бути відкоректовані в бік погіршення, оскільки як і раніше темпи поширення коронавірусу досить високі.

Читайте також: Пандемія спровокувала в Австралії рекордне падіння ВВП на 7%

Нагадаємо, що падіння валового внутрішнього продукту в другому кварталі 2020 року склало 11,4% до аналогічного періоду 2019 року. У першому кварталі падіння склало 1,3%.