UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фірташ домовився з РФ про відстрочку газового боргу в $ 842,5 млн

Ostchem і "Газпромбанк" врегулювали питання погашення заборгованості. Неповернення кредиту загрожувало вилученням майже 5,7 млрд куб. м газу з українських сховищ.

Хімічний холдинг Оstchem, що належить олігарху Дмитру Фірташу, завершив переговори з російським "Газпромбанком" про врегулювали спірних питань погашення заборгованості на $ 842,5 млн, повідомляє прес-служба Оstchem.

"Всі спірні питання врегульовані, конструктивний діалог двох партнерів - позичальника і банку - завершено... Досягнуті взаємоприйнятні рішення, деталі яких розкриватися не будуть", - заявив перший заступник гендиректора холдингу Олег Кікта.

В Оstchem підкреслює, що в результаті домовленостей, склад акціонерів всіх підприємств, що входять в холдинг не змінився.

За словами Кікти, "Газпромбанк" "з розумінням поставився до не простій ситуації", яка "пов'язана з подіями в Україні". Як йдеться у повідомленні, Оstchem вдячний "Газпромбанку" "за довіру і можливість подальшого співробітництва".

наприкінці грудня стало відомо, що російський "Газпромбанк" зажадав від Ostchem погашення кредиту на $ 842,5 млн. В іншому випадку банк загрожував звернути стягнення на заставу - вилучити 5,7 млрд куб. м "фірташівського" газу в підземних сховищах (ПСГ) України.