UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінкомітет Ради розглянув законопроекти щодо розмитнення автомобілів

Профільний комітет вирішив не передавати законопроекти в Раду.

Парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики відхилив усі пропозиції, вісім "автомобільних" законопроектів, в тому числі № 3704, на якому наполягали власники авто на європейських номерах. Таке рішення комітет Ради прийняв під час засідання сьогодні, 9 листопада.

Головним аргументом проти законопроектів з боку Мінфіну стала відсутність компенсаторних механізмів для бюджету: в разі прийняття №3704 Мінфін оцінив можливі втрати для бюджету в 8 млрд грн, пише liga.net.

Проект закону №3704 вимагали прийняти власники автомобілів на європейській реєстрації - так званих евроблях. Вони влаштовували акції протесту в урядовому кварталі останні три дні.

Станом на 2020 рік в Мінфіні нарахували 2600 невивезених автомобілів на європейській реєстрації.

Під час засідання було прийнято рішення створити робочу групу з депутатів і представників Кабміну для пошуку компенсаторів для бюджету при здешевленні розмитнення, а також напрацювати новий законопроект.

Раніше заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка заявив, що уряд і власники "евроблях" повинні прийти до консенсусу щодо розмитнення авто, який буде враховувати взаємні справедливі права та обов'язки, а протестувати проти них - зневага до суспільства і до себе.