UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФГВФО виплатив вкладникам банку "Аркада" близько 150 млн грн

Погашено 58% зобов'язань банку перед вкладниками.

Фонд гарантування вкладів фізосіб на 29 жовтня поточного року виплатив вкладникам збанкрутілого банку "Аркада" близько 150 млн грн в межах гарантованої суми (200 тис. Грн). Тобто погасивши 58,4% зобов'язань банку. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

У Фонді нагадали, що для отримання коштів вкладники можуть звернутися з документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером в Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Кредобанк, Правекс Банк, Альфа Банк, ПУМБ, ТАСкомбанк, Ідея Банк, банк "Південний" або в Універсал банк.

Читайте також: Банк «Аркада»: Фонд гарантування закінчить ліквідацію у 2023 році

Нагадаємо, що Нацбанк 24 вересня прийняв рішення ліквідувати АТ АКБ "Аркада".

Повідомлялося, що Фонд гарантування 11 вересня розпочав виплачувати кошти вкладникам банку "Аркада" за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився до 25 серпня, а також за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Раніше Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банку "Аркада " і почав процедуру виведення банку з ринку. За попередніми даними, понад 90% вкладників АТ АКБ "АРКАДА", на яких поширюються гарантії Фонду, мають вклади в межах гарантованої суми (200 тис грн), тобто отримають свої вклади повністю, на загальну суму 188,5 млн грн.