UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фермери Іспанії приєднаються до протестів, що прокотилися по Європі через українську агропродукцію

Про наміри заявили найбільші аграрні профспілки Іспанії.  

Три найбільші аграрні профспілки Іспанії планують приєднатися до фермерських протестів, що проходять у низці країн Європи через дешеву агропродукцію «з третіх країн», у тому числі з України. Про це пише liga.net з посиланням на пресреліз Сільськогосподарської асоціації молодих фермерів (ASAJA).

Так, ASAJA, COAG та UPA хочуть відновити протести, щоб "вимагати амбітного шокового плану, який містить заходи як на рівні ЄС, так і на рівні уряду Іспанії та автономних спільнот". 

У спільній заяві йдеться про прагнення фермерів боротися з "нерегульованим ринком, на якому купується сільськогосподарська продукція з третіх країн за низькими цінами", що сприяє зниженню цін на продукти іспанських фермерів.

Очікується, що акції відбудуться "протягом найближчих тижнів".

Профспілки вимагатимуть:

Про те, чому протест польських автоперевізників є нераціональним, спираючись на цифри пояснює Юлія Самаєва у статті "Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити". 

Водночас до польських перевізників, які заблокували український кордон, на знак "солідарності" приєдналися їхні словацькі колеги. А як щодо солідарності з Україною, яка стікає кров’ю, яку щоденно, щогодинно намагається знищити Росія? То хто ж улаштував нову блокаду? Хто й чому душить Україну в умовах війни? Про це — в статті Павла Кравчука "Нова блокада: хто душить Україну в умовах війни".