UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фейк про "віденських таксистів": рашисти розповсюджують чергову брехню щодо ставлення до українських біженців у Європі (фото)

Пропагандисти навіть особливо не намагаються підробляти "докази".

Російські пропагандистські канали запустили черговий бездарний фейк про нібито вороже ставлення до українських біженців у Європі. Цього разу в інформаційний простір запущено історію про "відмови таксистів Uber у Відні (Австрія) возити українців".

До  одного з таких фейків додаються фотографії, які, за твердженням російського телеграм-каналу, є нібито скріншотами програми Uber, і мають засвідчити, що вказані таксисти позначили у своєму профілі: "Ніяких українців".

Навіть не дуже уважне вивчення двох фотографій показує, що один і той самий додаток чомусь має різну міжрядкову відстань, різний розмір шрифтів, знаків і графічних елементів. Такі зміни можна було б допустити в динамічних частинах програми, таких як розмір шрифтів. Але статичні частини, наприклад розмір блоку для фотографій, розташування текстових блоків на сторінці - в одній і тій самій програмі повинні  виглядати ідентично.

Цікаво, що при розповсюдженні даного фейку рашистський телеграм-канал посилається на своє ж повідомлення, яке раніше сам же і спростовував - про нібито бійку українських біженців з віденськими таксистами, після якої останні відмовилися возити українців.



Наратив про те, що українці нібито не вписуються в європейську спільноту, російські пропагандисти стали насаджувати після вторгнення в Україну. Особливо після того, як окупанти почали з'ясовувати, що Україна перебуває на небаченому для них рівні розвитку.

Читайте також: The Hill: Росія - країна третього світу, і мародерство її армії це довело

© Скріншот

© Скріншот