UA / RU
Підтримати ZN.ua

Федеральна резервна система США має намір вирівняти долар та євро в ціні

Євро вже втрачає свої позиції щодо долара.

Євро та долар до кінця поточного року можуть зрівнятися за вартістю. І причина тому жорсткіша монетарна політика Федеральної резервної системи США. Хоча зараз курс євро до долара є досить стабільним, є ймовірність, що скоро валюти можуть досягти паритету на ринку. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на експертів.

Видання з посиланням на трейдерів запевняє, що ФРС почне знижувати відсоткові ставки через кілька місяців після того, як відсоткові ставки знизить Європейський центробанк.

Євро вже скоротилося на 3,5% порівняно з доларом із початку січня. Щоб був паритет міжнародних валют, потрібне скорочення вартості європейської валюти ще на 6,5%.

Нагадаємо, що зараз курс євро щодо долара становить 1 до 1,07.

Читайте також: Гривня падає по відношенню до євро та до долара: зафіксовано історичні мінімуми

За прогнозами Dragon Capital, ослаблення курсу гривні (до 42 гривень за долар) не надаватиме вирішального впливу на динаміку дефіциту бюджету, адже частина військових видатків спрямовується на закупівлю імпортних товарів і компенсує податкові надходження, що залежать від курсу гривні. Проте слабкіша гривня допомагає знизити потреби у фінансуванні дефіциту бюджету внутрішніми запозиченнями, адже збільшує гривневий еквівалент міжнародної допомоги.