UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМУ продає акції семи обленерго

Фонд оголосив про проведення аукціонів з продажу пакетів акцію.

Фонд державного майна України оголосив про початок проведення біржових аукціонів з продажу акцій семи енергокомпаній.

"ФДМ 24 липня оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій семи енергокомпаній", - йдеться в повідомленні на сайті Фонду.

Згідно з документом, зокрема, 15 серпня на "Українській біржі" відбудуться торги з продажу 25% акцій ПАТ "Одесаобленерго" (стартова ціна – 631,3 млн грн), 17 серпня торги на Київській міжнародній фондовій біржі з продажу 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" (початкова вартість – 728,2 млн грн).

18 серпня відбудуться п'ять аукціонів: з продажу блокпакета ПАТ "Донецькобленерго" на фондовій біржі "Іннекс" (стартова ціна – 143,8 млн грн), ПАТ "Донбасенерго" на "Українській міжбанківській валютній біржі" (початкова ціна – 669,2 млн грн), ПАТ "Сумиобленерго" на біржі "Перспектива" (стартова ціна – 370,2 млн грн), ПАТ "ДТЕК Західенерго" на фондовій біржі ПФТС (початкова вартість – 347,6 млн грн), ПАТ "Київенерго" на майданчику фондової біржі ПФТС (стартова ціна – 759,6 млн грн).

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності", спрямований на підтримку впровадження енергоефективності в багатоповерховому житловому секторі країни.

Повідомлялося, що ціна на газ для населення в новому опалювальному сезоні залишиться колишньою. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не бачить передумов для підвищення ціни газу для населення.