UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМ розірвав договір оренди порту в Одеській області

Борг орендаря склав майже 40 млн грн.

Фонд держмайна України розірвав договір з ТОВ "Европіан Агро Інвестмент Юкрейн" за непогашення заборгованості по орендній платі з серпня 2019 року. Регіональне відділення ФДМУ в Одеській і Миколаївській областях 23 березня 2021 року повідомило компанію про розірвання договору оренди будівель, кранових шляхів, огорож, інших об'єктів нерухомості в Чорноморському морському порту (Одеська область) загальною площею 113 106,5 кв. м, передає "Інтерфакс-Україна".

Станом на 18 березня 2021 року невиплата European Agro Investment Ukraine орендної плати з серпня 2019 року призвела накопичення заборгованості за договором в сумі 39,05 млн грн.

"Історія, яка починалася пару років тому з великою помпою, залучення в порт "Чорноморськ" інвестора на $250 млн закінчилася вчора. ФДМ припинив вчора договір з горе-інвестором, який заборгував сотні мільйонів гривень різних кредиторам, в тому числі майже 40 млн грн - до держбюджету за оренду ", - написав перший заступник голови ФДМ Леонід Антоненко в Facebook.

За словами Антоненка, до 24 березня European Agro Investment Ukraine була найбільшим боржником ФДМ.

З 25 березня колишньому орендарю нараховується штрафна пеня за неповернення майна, а державний порт може почати пошук нового орендаря на причали або взяти на себе відповідальність за управління цим майном.

Читайте також: Ще чотири підприємства Укрспирту передані ФДМУ для приватизації

ФДМ також вимагає від орендаря протягом трьох робочих днів передати орендоване ним майно його балансоутримувачу, а також підписати акт прийому-передачі майна.

Раніше повідомлялося про те, що Мінінфраструктури планує здати в концесію порт "Ізмаїл".