UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМ готовий провести реприватизацію за рішенням парламенту

Фонд готовий провести повторні продажу держмайна, як це було зроблено десять років тому по "Криворіжсталі".

Фонд державного майна України готовий провести реприватизацію в разі відповідного рішення правоохоронних органів або парламенту, повідомив голова ФДМ Ігор Білоус.

"Реприватизація - це більше політичний процес, і хочу звернути вашу увагу, що фонд є інструментарієм. Якщо наші правоохоронні органи або Верховна Рада вирішить, що той або інший об'єкт потрібно направити на реприватизацію, ми виконаємо нашу функцію. Заберемо цей об'єкт в нашу власність і проведемо повторний конкурс, як це було зроблено по "Криворіжсталі". Це наш функціонал. Ми не є політичною організацією", - сказав Білоус на прес-конференції.

За його словами, нині фонд співпрацює з правоохоронними органами по ряду об'єктів, зокрема "Укртелекому", який належить олігарху Рінату Ахметову.

30 березня 2015 року міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що виступає проти реприватизації в Україні. "Я хотів сказати, що реприватизації не повинно бути, тому що дуже багато чуток ходить", - сказав він.

Про плани масштабної реприватизації українська влаа заявила на початку 2005 року. Фактично тоді на повторний конкурс було виставлено лише "Криворожасталь", яка була продана восени того ж року за рекордні 24 млрд грн – на 20 млрд грн більше, ніж роком раніше.