UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейський центробанк розробив новий план порятунку єврозони

ЄЦБ протягом місяця вів практично безупинну роботу зі створення нового стабілізаційного плану. Однак, все говорить про те, що новий план ЄЦБ щодо скупівлі держоблігацій ризикує не отримати в єврозоні консенсусу.

Керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) завершило розробку нового плану зі стабілізації фінансового ринку єврозони, головним елементом якого є програма щодо скупівлі держоблігацій її держав-членів. Про це повідомила газета Financial Times

Згідно з отриманою нею інформацією, в найближчі дні план надійде на розгляд керівників Центральних банків країн єврозони з тим, аби остаточно затвердити його до 6 вересня. «Три комітети ЄЦБ вели протягом поточного місяця практично безупинну роботу зі створення нового стабілізаційного плану, - повідомило видання. - Минулого тижня він був переданий на розгляд Ради керуючих ЄЦБ, де продовжилися запеклі суперечки».

За словами газети, розбіжності стосуються трьох ключових питань, пов'язаних зі скупівлею облігацій. Це - здатність ЄЦБ контролювати реалізацію кожною конкретною країною єврозони взятих на себе зобов'язань щодо стабілізації держбюджету; необхідність офіційно оголосити на ринках граничні рівні дохідності за облігаціями держав, які отримують фінансову допомогу; врахування ступеня загрози розпаду єврозони у вартості облігацій країн-членів.

«Все говорить про те, що новий план ЄЦБ щодо скупівлі держоблігацій ризикує не отримати в єврозоні консенсусу», - підсумувало видання. !zn

Читайте також:

Меркель запропонувала підписати новий договір про Європейський союз

Агентство Fitch пригрозило країнам єврозони зниженням рейтингів

У країнах єврозони знову скоротився обсяг ВВП, експерти побоюються рецесії

Азаров запасся зерном та овочами, і з цим сподівається пересидіти кризу, що насувається з Європи