UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонці проведуть переговори з УЗ про продовження маршруту "Чотири столиці"

В Естонії оцінюють економічну доцільність цього проекту.

Естонська залізниця запланувала на середину грудня переговори з ПАТ "Укрзалізниця" про продовження у 2019 році маршруту поїзда "Чотири столиці" (Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига) до Таллінна. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на директора естонської ж/д Артура Райхманна.

За його словами, остаточне розуміння щодо рентабельності цього маршруту у компанії буде після завершення маркетингового дослідження, замовленого ж/д підприємством.

"Ми робили первісну загальну оцінку. Оцінювали, чи є економічно вигідним проект. Коли вони (УЗ. – ред.) починали з графіком один раз в тиждень, то не так реально було це робити до Таллінна. Наскільки я знаю, вони вже роблять графік три рази в тиждень, і це вже виглядає більш реально. І, в тому числі, що нас дуже цікавить, скільки там людей в цьому поїзді... Сподіваємося, що там буде такий пасажиропотік, який дозволить залучити пасажирів і сюди (в Таллінн. – ред.)", - заявив він.

Райхманн зазначив, що не дуже оптимістично оцінює трафік з Естонії в напрямку України, а більше вірить в інтерес пасажирів на проїзд у зворотньому напрямку - "з півдня в Таллінн". Тобто розрахунок робиться на туристів, які захочуть відвідати естонську столицю.

Нагадаємо, що поїзд Київ - Рига через Мінськ та Вільнюс почав курсувати з 28 вересня поточного року.