UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергодар повністю залишився без світла через аварію на ТЕС

У Запорізькій області сталося аварійне відключення ЗаТЕС.

У Запорізькій області сталося аварійне відключення ЗаТЕС. У містах Енергодар, Дніпрорудне та в найближчих селах зникли вода, світло, мобільний зв'язок та інтернет. Міський голова Енергодара Дмитро Орлов підтвердив інформацію про те, що всі блоки теплової станції ЗаТЕС ДТЕК раптово сіли на «нуль», аварія сталася о 19:27, в результаті весь Енергодар, а також сусідні населені пункти, в тому числі і місто Дніпрорудне залишилися без електропостачання.

"За півгодини електропостачання в місті почало частково відновлюватися. Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС - про це повідомив начальник зміни АЕС", - повідомив мер.

Попередня інформація относительно електропостачання. Сьогодні, около 19.27 весь Енергодар, а такоже сусідні Населені пункти,...

Опубліковано Дмитро Орлов - міський голова Енергодара Середа, 3 лютого 2021 р

Повідомляється, що сталася зупинка 2 і 3 блоків ТЕС і аварійний скид пару, місто в пилу, жителів просять закривати вікна.

У ВАТ «Центренерго» відзначають, що енергетики оперативно приступили до ремонту.

За інформацією компанії, на енергоблоці № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС сталося аварійне відключення через пошкодження поверхні нагріву котлоагрегату:

«Після ремонту енергоблоки будуть готові до роботи в енергосистемі. Таке технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, особливо в період високого навантаження. Для того, щоб збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того, по команді НЕК Укренерго, оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС і № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їх робота не була передбачена графіком навантаження. При цьому енергоблоки Добротвірської і Бурштинської ТЕС працюють в системі по балансуючому ринку, де борг НЕК «Укренерго» перед ТЕС ДТЕК станом на 1 лютого вже перевищив 2 млрд грн».