UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Енергоатому" мало підвищення тарифів на електроенергію, там продовжують красти – розслідування "Наших грошей"

Головним беніфіціаром підвищення тарифів на електроенергію є "Енергоатом".

Як відомо, від сьогодні в Україні зросли тарифи на електроенергію, оскільки енергетикам не вистачає грошей на відновлення інфраструктури. І головним бенефіціаром цього підвищення буде "Енергоатом". Однак, судячи з нового розслідування видання "Наші гроші", корупціонерам в "Енергоатомі" завжди не вистачатиме грошей. Про це написав народний депутат Ярослав Железняк посилаючись на розслідування.

Як зазначають журналісти, АТ "НАЕК "Енергоатом" 28 травня за результатами тендеру підписало договір із ТОВ «Атоменергоресурс» стосовно підвищення пожежної безпеки кабельного господарства Південноукраїнської АЕС на 279 млн грн. Про це повідомляється у системі "Прозорро". Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Читайте також: Перезапуск Запорізької АЕС росіянами: у "Енергоатомі" спрогнозували сценарій розвитку подій

Як пояснив депутат, мова йде про понад чверть мільярда гривень і про штучну монополію на фарбу "Pyro-Safe". Ця фарба у магазинах Европи дешевша ніж купує виконавець тендеру "Енергоатому".

"Всюди, повторюю всюди - лінійка німецьких фарб Піро-сейф коштує втричі, або навіть в чотири рази дешевше… Ці уроди справді ведуть нас до цугундера. Замість будівництва розподіленої дрібної генерації - вони продовжують піз.... і малюють фантастичні дурацькі ідеї щодо будівництво нових атомних станцій. Ось це найяскравіший приклад того, як корупція вбиває. Це реально саботаж. Таке з Україною може робити тільки її ворог. Путєн аплодує", - написав депутат.

Кабмін встановив єдину фіксовану ціну на електроенергію для населення 4,32 грн/кВт*год. В Мінекономіки зазначили, що це рішення вимушене і необхідне для того, щоб країна не лишилася без електропостачання в умовах російських атак на енергосистему.