UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Енергоатом" в списку підприємств, з яких заборонено стягувати борги – Мінстратегпрому

Держпідприємство може не сплачувати борги до кінця воєнного стану.

НАЕК "Енергоатом" включили до списку підприємств, відносно яких до кінця воєнного стану діє заборона на стягнення боргів у судовому порядку. Таке рішення прийняло Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, йдеться у відповіді міністерства на запит Укрінформу.

"Принагідно інформуємо, що наказом Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України від 2 серпня 2024 року №95 "Про включення Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" до переліку підприємств, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється в період воєнного стану" АТ "НАЕК "Енергоатом" (код ЄДРПОУ 24584661) включено до відповідного переліку", – сказано в повідомленні.

Читайте також: Росіяни свідомо підпалили градирню Запорізької АЕС. Та радіаційний стан у нормі — "Енергоатом"

До такого списку включаються підприємства, що виконують державний контракт у сфері оборони або які залучені до виконання такого контракту на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних. Іншим критерієм є включення підприємства до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів). При цьому підприємство повинне відповідати одночасно обом критеріям.