UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергоміст з РФ в окупований Крим "перегрівся", не витримавши навантаження

На енергомосту сталася аварія.

Перетікання електроенергії по енергомосту в окупований Крим зменшилося 5 грудня на кілька годин більше ніж у два рази (до 89 МВт) у зв'язку з аварією.

"Станом на 18:00 сумарна генерація склала 718 мегават. Перетікання "Краснодар – Крим" складало 89 мегават. Проводяться аварійні роботи, вони повинні були закінчити їх десь в 20:00 – 21.00 й обіцяли дати 285 мегават", – повідомив начальник кримського управління МНС Російської Федерації Сергій Шахов під час засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Криму, інформує видання "Крим.Реалії".

Шахов зазначив, що зниження перетікання викликано перегрівом на лінії.

У свою чергу так звана "міністр енергетики російського уряду Криму" Світлана Бородуліна повідомила, що ремонт було завершено о 18:07.

Читайте також: Путін запустив в окупованому Криму першу чергу енергомосту

2 грудня російський президент Володимир Путін запустив в окупованому Криму першу чергу енергомосту.

28 листопада повідомлялося, що в Криму відключають частину підприємств через дефіцит електроенергії.

21 листопада Крим було повністю знеструмлено в результаті підриву пошкоджених електроопор в районі Чаплинки Херсонської області. Ці ЛЕП постачали на півострів електроенергію.

У зв'язку з інцидентами, що сталися в районі Чаплинки, Міністерство внутрішніх справ України відкрило чотири кримінальні провадження.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті сутичок постраждали 7-10 осіб. Потім в МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.