UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетики відновили ЛЕП, але електроенергія в окупований Крим не надходить

Контракт на постачання електроенергії закінчився. Подача електроенергії в тимчасово окупований Крим припинена.

Ремонтні бригади завершили ремонт пошкодженої ЛЕП "Каховка-Титан", але сама лінія не підключена до електроенергії, повідомив керівник Херсонських магістральних електромереж компанії "Укренерго" Ігор Боско.

"1 січня 2016 року закінчився контракт на поставку електроенергії в тимчасово окупований Крим, тому всі подальші дії повинні вирішуватися на рівні вищого керівництва країни, свою роботу ми виконали", - цитує Ігоря Боско прес-служба Херсонської ОДА.

За його словами, коли переговорні процеси між двома сторонами завершаться, ремонтникам "Укренерго" знадобиться менше ніж 2 години щоб приєднати шлейфи для подачі електроенергії.

Електроопора лінії електропередачі "Каховка-Титан", що поставляє електроенергію з материкової України на територію окупованої Росією Криму, звалилася ввечері 30 грудня. За висновками експертів вибухотехнічної служби, яка працювала на місці аварії, опора пошкоджена в результаті вибуху.

Як писала Валентина Самар у статті "Коридор у Крим", підриви опор ліній електропередач, які знеструмили Крим, повністю дезорганізували роботу окупаційної адміністрації та оголили "кримську засмагу" короля великої держави. Колапс життезабезпечення торкнувся кожного жителя Криму.