UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електроенергія по 7,5 грн/кВ: Міненерго пояснило цифру та спростувало чутки

Нове підвищення цін поки не планують. 

Наразі тариф для населення нижче ринкової вартості електроенергії, яка становить 7,50 грн, повідомили в Міненерго з посиланням на заступницю міністра енергетики Світлану Гринчук.

За її словами, деякі ЗМІ неправильно трактували це повідомлення, та заявили про збільшення тарифу на електроенергію до 7,5 грн/кВ.

В Міненергетики пояснили, що чутки про підвищення тарифу на світло до 7,50 грн не відповідає дійсності. 

"Ця теза не відповідає дійсності та є маніпуляцією. Заступниця міністра чітко зазначила, що тариф для населення покриває виключно собівартість виробництва та передачі без жодної копійки надбавки", - йдеться у повідомленні. 

Вона також зазначила, що хоча тариф для населення нижче ринкової вартості електроенергії, він дозволяє провести необхідні ремонтні роботи. 

Читайте також: "Енергоатому" мало підвищення тарифів на електроенергію, там продовжують красти – розслідування "Наших грошей"

Нагадаємо, що з 1 червня 2024 року єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт-год. 

На думку директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, новий тариф на електроенергію не стимулюватиме відновлення генерації. Зростання вартості енергетичного ресурсу для населення буде розподілене на іншу мету.