UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електроенергія для бізнесу: Кабмін прийняв рішення для стимулювання власної генерації та імпорту ресурсу

Уряд звільнив від відключень електроенергії бізнес, який самостійно забезпечує себе ресурсом на 80%. 

Кабмін прийняв рішення не застосовувати графіки відключень світла для підприємств, що забезпечують себе власною генерацією або самостійно імпортують ресурс на 80%. Про це повідомив перший заступник керівника Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк та підтвердив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд має прийняти на своєму засіданні постанову, згідно якої заходи обмеження споживання електроенергії не застосовуються для тих, хто на не менше ніж 80% забезпечують себе за рахунок власної генерації. Аналогія як з імпортом електроенергії", – зазначив він.

Згодом на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив ухвалення такого рішення. 

"Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки відключення", – зазначив він.

Шмигаль пояснив, що у такий спосіб держава стимулює енергетичну автономію бізнесу.

Читайте також: "Укренерго" пояснило відсутність на 6 серпня графіків планових відключень

Повідомлялось, що в червні поточного року Україна імпортувала рекордний за останні 10 років обсяг електроенергії з країн Євросоюзу. Одна з причин - забезпечити стабільність бізнесу під час тривалих відключень світла. Зокрема два великі торговельні центри перейшли на імпортну електроенергію через критичні відключення світла до 12 годин на добу.